| Author |
Message |
| < Fotografia a fotomanipulácia ~ Timelapse |
|
Posted:
Mon Jun 21, 2010 3:51 pm
|
|
|
Master
|
|
|
|
|
 |
|
Posted:
Tue Jun 22, 2010 2:28 pm
|
|
|
Mithril User
|
|
pecka!!!!!
Mohol by som vedieť, aké inštrumenty používaš??
4kone vrané, to si spáchal Ty? |
_________________ „Vbok, víchre, abo stoj! . : .” |
|
|
|
|
 |
|
Posted:
Wed Jun 23, 2010 11:14 am
|
|
|
Master
|
|
v tomto pripade to bol iba jeden fotoaparat Canon A720 IS. idelna kompaktna volba na cesty, kde treba v batozine setrit miestom.
hej, 4kone vrane je moja prvotina. |
_________________ http://www.maxman.cvak.sk/ |
|
|
|
|
 |
|
Posted:
Wed Jun 23, 2010 12:43 pm
|
|
|
Mithril User
|
|
To dokáže samotný fotoaparát, alebo máš nejaké externé zariadenie na to timelapse? A ten pohybujúci sa "statív" to si riešil ako?
Veci robené pomocou 3D grafiky som vnímal s úžasom už pomerne dlho predtým, ako bol ten klip vytvorený. No a keď som uvidel tento klip (z čoho som vydedukoval, že bol robený niekým domácim), tak ma "zahrialo", že konečne je to aj u nás, keď sa k tomu pridala ešte jedna z najlepších vecí (ak nie najlepšia) od P. Lipu tak to bolo fantastické. |
|
|
|
|
 |
|
Posted:
Thu Jun 24, 2010 10:28 am
|
|
|
Mithril User
|
|
Super!
Dej neco k dobru o postprodukci, prosim.
Hlavne ten "modelovy" efekt rozostreni predniho a zadniho planu by me zajimal ... |
|
|
|
|
|
 |
|
Posted:
Wed Jun 30, 2010 10:16 pm
|
|
|
Master
|
|
el mino> timelapse dokazu canony az potom co sa nabootuju s specialne upravenym firmwarom. napriklad chdk. potom si vo fotaku mozes spustat lubovolne scripty a zrazu mas k dispozicii neuveritelne funkcie.
jakubobraz> pohyb vo videu bol vytvoreny jednoducho. scena je nafotena v dostatocne velkom rozliseni, takze nebol problem svenkovat iba vo vyreze obrazu. stale je tam dostatocna HD kvalita. rozostrenie je taktiez trivialne. stacil aplikovat iba blur cez gradientovu masku na obraz a je to. vsetko je to robene cez VirtualDub a AE. cakum pakum som nad tym stravil okolo 60 minut. |
|
|
|
|
 |
|
Posted:
Thu Jul 01, 2010 11:45 am
|
|
|
Mithril User
|
|
|
|
|
 |
|
Posted:
Tue Aug 17, 2010 11:59 am
|
|
|
Mithril User
|
|
Furt sa k tejto téme vraciam. Mám Fuji Finepix 6500 FD. Chcem ho predať a rozmýšľal som, že si zadovážim niektorý z Canonov + to chdk, alebo nejaký Ricoh, pretože modeli Ricoh umožńuje fotenie timelapse. Tiež som kedysi na nete videl zariadenia pripojitelné k foťákom, na ktorých sa tiež niečo také mohlo nastaviť. Ak by si mi teraz mohol poradiť aspoň ohľadom tých Canonov, tak ktorý model? Okolo 250€ možno viac ak to pomôže k foteniu obláčikov.
Ďakujem |
|
|
|
|
 |
|
Posted:
Wed Aug 18, 2010 8:31 pm
|
|
|
Master
|
|
| Ricoh som si chcel koli tejto funkcii kupit tiez. Zabudni ale na to. Canon je jedina volba. Chdk dokaze omnoho viac ako timelapse v Ricohu. Kludne si k tomuto ucelu mozes kupit aj starsi fotak z bazaru. Napriklad z Aukra. Odporucal by som ti napriklad SX200IS koli dobrej optike. Sirokoudla optika nieje zla. Ackolvek napriklad model A720IS ma moznost montovania dalsich predsadok takze mozes zvacsovat zaber objektivu, pripadne ist na ultramacro. Nehovoriac o tom ze mozes pri tom pouzivat filtre. |
|
|
|
|
 |
|