| Author |
Message |
| < Devetsvetov Blog ~ Krizovatka |
|
Posted:
Mon May 07, 2007 12:31 am
|
|
|
Master
|
|
Ahoj.
Zatim jsem jeste nemel cas vyrobit nejaky navod, ale to casem take prijde. Soutez na Nocni muru bude za par dni koncit a i ja zacinam finisovat svuj pripevek. Narazil jsem ovsem na dilema.
Napadlo me rozhodit trochu symetrii obrazku a pridat havrana jako dalsi element. Co se tyka filosofie obrazku, ma predtavovat nemeho svetka, ktery nemuze nijak pomoci hlavnimu hrdinovi, jen citit jeho osamelost.
Nejsem si ale jisty jestli obrazek bez havrana nema svou symetrickou kompozici vetsi dopad na pozorovatele ve forme pocitu osamelosti, nemohoucnosti a radu kteremu se neda postavit.
Proto se vas ptam na vas nazor. Jaka kompozice je podle vas lepsi.
Jeste pridam odkaz na zvetseny obrazek. At ho vidite v detailech.
|
_________________ Zivot je hra |
|
|
|
|
 |
|
Posted:
Tue May 08, 2007 2:41 pm
|
|
|
Grand Award Winner

|
|
| Cely ten vyjav posobi velmi intenzivne, aspon na mna uz skor som ta chcel pochvalit za tento art. Co sa tyka havrana posobi na mna skor vysmesne v ramci celej beznadejnej a hrozivej kompozicie. Mozno by bolo zaujimave keby letel tou ulickou smerom od divaka. Alebo keby to bola krysa lezuca po hlavnom hrdinovi. Ale to su iba spekulacie, je to skvele s havranom aj bez, takze podla mna nie je velky rozdiel medzi tymito dvoma kompoziciami, vzhladom na to aka mohutna je hlavna myslienka. |
|
|
|
|
|
 |
|
Posted:
Tue May 08, 2007 11:02 pm
|
|
|
Master
|
|
Diky, za nazor. Uz jsem si rikal, jestli to vubec nekoho zajima.
Zatim jsem mel reakce na jinem foru pro ponechani havrana. Osobne jsem jeste pred zverejnenim tohoto obrazku byl pro jednoduzsi kompozici bez havrana, ale musim se priznat ze po urcitem casovem odstupu asi havrana necham.
Libi se mi, ze borti drahu pohledu pozorovatele a vlastne vice upozornuje na hlavniho hrdinu a take se tesim, pokud mi to cas dovoli, jak ztvarnim peri a lesky na nem.
Kdyby se kdokoli chtel na cokoli zeptat ohledne tvorby obrazku, napr. techniky nebo obsahu, klidne se ptejte. To je vlastne duvod proc sem ten obrazek davam. Ja se naucim neco od vas, vy zase ode mne.  |
_________________ Zivot je hra |
|
|
|
|
 |
|
Posted:
Wed May 09, 2007 2:58 pm
|
|
|